Impact in cijfers

Sinds onze oprichting in 1997 is bijna 15% van de visvangst op zee MSC gecertificeerd. De certificering zorgt mee voor het uitbreiden en het op peil houden van het aantal duurzame visbestanden.

Om gecertificeerd te worden en te blijven, hebben visserijen tot dusver meer dan 1.200 verbeteringen doorgevoerd op het gebied van visserij en visserijbeheer.

Vermindering bijvangst

Tussen 2007 en 2013 hebben 60 MSC gecertificeerde visserijen verbeteringen doorgevoerd voor het verminderen van bijvangst.

Effecten op habitats

Een ander treffend voorbeeld is het effect dat gecertificeerde visserijen op de leefomgeving hebben. In 2017 werden 185 MSC gecertificeerde visserijen onderzocht. Daarvan hebben er 39 minstens één verbetering doorgevoerd op het gebied van het beheer van de leefomgeving onder water. Enkele voorbeelden: meer onderzoek, meer inzicht in de impact van visserijen, aanpassingen van vistuig en het mijden van specifieke kwetsbare gebieden.
Er werden 117 verbeteringen op het vlak van habitat beheer doorgevoerd. 

Gezonde visbestanden

In 2016 konden we in negen belangrijke regio's wereldwijd een groei van de visbestanden vaststellen bij vrijwel alle MSC gecertificeerde visserijen. Bij niet-gecertificeerde visserijen groeiden de visbestanden niet. 

Huiswerk om verder te verbeteren

Tot 2016 voerde 94% van de gecertificeerde visserijen als huiswerk minstens één verbetering door om hun visserij verder te verduurzamen. 

Cod fishing boats docked in Lofoten, Norway

Ontdek meer

A flock of seagulls flying over the ocean and in front of a fishing vessel (far right)

Onze collectieve impact

Al meer dan 20 jaar werken visserij, wetenschap, consumenten en de visindustrie samen aan duurzaam beviste oceanen.

Ontdek meer
Underwater detailed shot of fish schooling

Wat is duurzaam vissen?

Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onderwater en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}