Skip to main content
De wereldwijde impact van het COVID-19 virus laat zich overal voelen. Om MSC-medewerkers te beschermen en tegelijkertijd onze partners te ondersteunen in deze moeilijke tijden, passen we tijdelijk onze werkwijze aan.  


MSC-kantoren 


Bijna al onze kantoren over de hele wereld zijn momenteel gesloten, inclusief ons hoofdkantoor in Londen.  

Onze MSC-collega's zijn echter tijdens de gebruikelijke kantooruren bereikbaar via e-mail, telefoon en videoconferentie. Als u geen vaste contactpersoon hebt waar u beroep op kunt doen, vindt u hier de contactgegevens van het Benelux kantoor

Sommige van onze kantoren in Azië-Pacific blijven open of zijn opnieuw geopend. Aangezien de situatie op korte tijd kan veranderen, vragen we u wel om vooraf te controleren of uw persoonlijke afspraak kan plaatsvinden. Hier vindt u de internationale pagina met contactgegevens

In de Benelux blijven onze medewerkers aan de slag. We zijn er ons immers van bewust dat onze partners in de visserijsector moeilijke tijden doormaken. Veel lokale voedselproducenten zijn getroffen. Zo zien bedrijven die normaal gesproken leveren aan de horeca hun omzet in één klap verdwijnen. 

Waar we kunnen staan we hen bij met raad en daad. Zij behoren tot de zogenaamde vitale beroepsgroepen en alleen daarom al verdienen ze onze steun. We wensen iedereen veel sterkte toe in deze onzekere tijden. 


Audits en beoordelingen 


Audits van duurzame visserijen en bedrijven gebeuren normaal gesproken ter plaatse. Gezien de uitbraak van het coronavirus, zijn we echter genoodzaakt om het onafhankelijke controleurs toe te staan beoordelingen uit te voeren vanop afstand.  

Deze tijdelijke verandering geldt zowel voor visserijen als voor organisaties in de toeleveringsketen met een MSC-certificaat.  


Bestuur 


De MSC-raad voor belanghebbenden en de technische adviesraad komen zoals gepland eind mei 2020 bij elkaar, zij het online en niet fysiek. Zij zetten hun werk voort en adviseren als vanouds de Raad van Bestuur van MSC over beleidskwesties.


Seafood Futures Forum 


Het Seafood Futures Forum zal dit jaar niet plaatsvinden, om begrijpelijke redenen. Dit evenement stond oorspronkelijk gepland op 22 april 2020 tijdens Seafood Expo Global in Brussel.

De komende dagen en weken bekijken we naar andere manieren waarop we ons programma verder kunnen aanpassen. Zo hopen we de risico's te minimaliseren en onze partners te ondersteunen bij de vele directe uitdagingen waar ze mee te maken hebben.