Het Oceaan Kookboek

Vis voor nu en voor later

Met deze duurzame visgerechten kun je blijven genieten van vis, schaal- en schelpdieren én bijdragen aan het behoud van gezonde oceanen.

Bekijk het Oceaan Kookboek

YouTube

Watch video

MSC-ambassadeur Johan Rispens

1:36

Innovaties in visserij verbeteren onderzoek biodiversiteit

Innovaties in visserij verbeteren onderzoek biodiversiteit

Visserijen spelen een sleutelrol bij onderzoek naar de mariene biodiversiteit; van het in kaart brengen van de zeebodem voor kwetsbare habitat tot het testen van innovatieve apparatuur om de bijvangst van wilde dieren te verminderen.

Meer over de bijdrage van de visserij
Skrei – wel of niet gecertificeerd?

Skrei – wel of niet gecertificeerd?

Het skrei-seizoen is weer van start gegaan. Helaas is deze winterkabeljauw momenteel bijna niet als MSC-gecertificeerd te verkrijgen. In ons bericht leggen we uit waarom niet.

Lees meer
Kan je nog wel tonijn eten?

Kan je nog wel tonijn eten?

Je leest weleens berichten dat tonijn een bedreigde vissoort is, waardoor je misschien zelfs wel denkt dat je maar beter helemaal geen tonijn meer kan eten... De realiteit is iets genuanceerder: er is voldoende tonijn die je met een gerust hart kan eten. Alleen, weten welke tonijn dat dan precies is, is niet altijd even gemakkelijk. Het MSC-keurmerk helpt je daarbij.

Lees hier alles over tonijn
Geloofwaardig topkeurmerk

Geloofwaardig topkeurmerk

MSC is er trots op dat we samen met negen andere zijn gekozen tot topkeurmerk voor duurzame boodschappen. Lees hier wat ons een geloofwaardig keurmerk maakt.

Lees meer!
Klimaat & visserij

Klimaat & visserij

De oceanen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Lees hier wat het effect is van klimaatverandering en hoe MSC daar mee omgaat.

Lees meer!
MSC-gecertificeerde vissoorten

MSC-gecertificeerde vissoorten

Bekijk ons overzicht met alle vissoorten die in Nederland beschikbaar zijn met het MSC (wild gevangen vis) of ASC (kweekvis) keurmerk.

Lees hier meer!

Onze ambassadeurs

Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Zij ondersteunen ons bij het verduurzamen van visserijen in het globale Zuiden.

Lees meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}