Nederlandse visserijen steeds duurzamer

80 % is MSC-gecertificeerd

Lees de analyse
Duurzame mosselvisserij

Duurzame mosselvisserij

Het mosselseizoen is weer geopend (en mosselen zijn niet, zoals de fabel doet vermoeden, enkel beschikbaar als de 'r' in de maand zit). Mosselen zijn gezond, makkelijk te bereiden én allemaal MSC-gecertificeerd. En een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld kip of rundvlees.

Lees hier waarom mosselen zo duurzaam zijn:
Kan je nog wel tonijn eten?

Kan je nog wel tonijn eten?

Je leest weleens berichten dat tonijn een bedreigde vissoort is, waardoor je misschien zelfs wel denkt dat je maar beter helemaal geen tonijn meer kan eten... De realiteit is iets genuanceerder: er is voldoende tonijn die je met een gerust hart kan eten. Alleen, weten welke tonijn dat dan precies is, is niet altijd even gemakkelijk. Het MSC-keurmerk helpt je daarbij.

Lees hier alles over tonijn

YouTube

Watch video

Stand in het Water - Anne Floor van Dalfsen

1:01

Innovaties in visserij verbeteren onderzoek biodiversiteit

Innovaties in visserij verbeteren onderzoek biodiversiteit

Visserijen spelen een sleutelrol bij onderzoek naar de mariene biodiversiteit; van het in kaart brengen van de zeebodem voor kwetsbare habitat tot het testen van innovatieve apparatuur om de bijvangst van wilde dieren te verminderen.

Meer over de bijdrage van de visserij
Reactie op Netflix-film Seaspiracy

Reactie op Netflix-film Seaspiracy

De film Seaspiracy op Netflix brengt een aantal problemen in onze oceanen in beeld. De filmmakers trekken ten onrechte ook de geloofwaardigheid van duurzame visproducten in twijfel, waaronder die van onze organisatie, de Marine Stewardship Council. Hoewel we het ermee eens zijn dat er meer aandacht moet worden besteed aan de crisis van overbevissing, willen we toch een aantal misleidende beweringen in de film rechtzetten.

Lees de reactie van MSC
Het werk van MSC wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Het werk van MSC wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Het Fish for Good-project - gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij - richt zich op de verduurzaming van de visserij in het globale Zuiden.

Lees meer
Vacature Communicatie Manager België

Vacature Communicatie Manager België

Help je ons mee in onze strijd tegen overbevissing? We werken hard aan verduurzaming van de visserij. Ons streven is dat 30% van de visserijen in 2030 duurzaam en MSC-gecertificeerd is. Dat betekent bijna een verdubbeling in de komende negen jaar. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Door onze communicatie in België te versterken, breng je ons dichter bij een duurzame onderwaterwereld.

Check onze vacature

We doen het samen

Kies blauw

Kies blauw

Bij aankoop van een product met het blauwe MSC-keurmerk, steun je visserijen die bijdragen aan gezondere oceanen.

Meer weten?
Koken met MSC vis

Koken met MSC vis

Chefs en visliefhebbers van over de hele wereld delen snelle, smakelijke recepten om MSC-gecertificeerde vis, schaal- en schelpdierproducten te bereiden.

Probeer er een uit
Verhalen van MSC vissers

Verhalen van MSC vissers

De beste manier om de invloed van het MSC-programma te begrijpen, is de verhalen van betrokkenen te horen. Lees over gepassioneerde mensen die voor onze oceanen zorgen.

Lees verder
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}