Vad gör MSC? — Marine Stewardship Council
Personliga verktyg
Logga in
Du är här: Hem Om MSC Vad gör MSC?

Vad gör MSC?

MSC driver ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att främja hållbara fiskemetoder.

Vår vision är hav som sjuder av liv och skyddade fisk- och skaldjursbestånd för denna och framtida generationer.

Med hjälp av trovärdiga standarder för hållbart fiske och spårbarhet vill vi öka utbudet av fisk och skaldjur som fångats med hållbara metoder. Det blå miljömärket gör det enkelt för alla att vara med och stödja hållbara yrkesfisken.

 

What we do - set standardsSätter standarder

MSC har utformat en miljöstandard för ett välskött och uthålligt fiske och en standard för spårbarhet. Dessa standarder fungerar som hjälpmedel för fisk- och skaldjursmarknaden till att bli mer hållbar.


Läs mer om MSC:s standarder >

 
Jacob Albert, fiskare från Nederländerna

Samarbetar med yrkesfisken

MSC erbjuder yrkesfisken runt om i världen en möjlighet att få erkännande för god fiskeriförvaltning. Tillsammans med dessa fisken strävar vi efter att skapa en marknad för fisk och skaldjur som fångats med hållbara metoder och uppmuntrar på samma gång andra yrkesfisken till att fiska hållbart.

Läs mer om MSC-certifierade hållbara yrkesfisken >


MSC-certifierat fiske av tonfisk på MaldivernaArbetar med utvecklingsländer

Hälften av all fisk och skaldjur kommer från utvecklingsländer och för miljontals människor är fisk den viktigaste källan till mat och inkomster. MSC driver ett program för att göra det lättare för fisken i utvecklingsländer att bli granskade mot MSC:s miljöstandard.


Läs mer om vårt arbete med yrkesfisken i utvecklingsländer (på engelska) >


MSC-märkta produkter i butikArbetar med handeln

MSC arbetar med några av världens ledande affärskedjor, märken och fiskproducenter för att hjälpa dem att skapa ett bättre utbud av fisk och skaldjur som fångats med hållbara metoder och därmed möta konsumenters ökade efterfrågan på hållbart fångad fisk.

 

Läs mer om var man kan köpa MSC-märkta fisk- och skaldjursprodukter >

 

MSC-kampanj i Stockholms tunnelbana 2015Ökar konsumenters medvetenhet

Det blå miljömärket gör det lätt för konsumenter att göra ett hållbart val när de köper fisk och skaldjur. Vårt kommunikationsarbete ökar förståelsen för MSC och betydelsen av att äta  miljömärkt.


Hitta recept på hållbara fisk- och skaldjursrätter >

 

MSC på besök i en skola i LinköpingArbetar med skolan

Kommande generationer måste få veta hur viktigt det är att bevara våra marina miljöer och att äta hållbart  Genom vårt skolprojekt bidrar MSC med undervisningsmaterial och arbetar för att fisk och skaldjur som fångats med hållbara metoder ska serveras i skolmatsalen.


Läs mer om MSC i skolan >

Dokumentåtgärder