Recept

Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is ons doel. En jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk.

Tijdens de Bewuste Visweek, van 24 tot en met 30 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Bewuste Visweek logo horizontaal

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Ingrediënten

Goed voor 10 porties

1250 gr pangasius filet

400 gr verse kaas met groene kruiden

1 rode paprika
1 gele paprika
100 gr peultjes
3 sjalotten
2 preistengels (het witte gedeelte)
300 gr basmatirijst
2 eetlepels currypoeder
bakolie
room
olijfolie
zeezout
gebroken zwarte peper
look
kervel

 

Bereidingswijze

Maak een marinade van olijfolie, curry, geplette look, zeezout en gebroken zwarte peper. Snij de pangasius in reepjes, schik deze in de marinade en bedek ze met filmfolie. Laat ze vervolgens een nacht trekken in de koelkast.

Verhit wat olie van de marinade in een wokpan en roerbak de fijngesneden groenten. Voeg de gemarineerde pangasius toe en laat alles samen gaar worden door kort aan te stoven.

Haal het geheel uit de wokpan en laat het kookvocht in de wokpan. Voeg de kruidenkaas erbij en laat het smelten op een laag vuur. Meng tenslotte alles kort bijeen en serveer.

Tip: Serveer dit gerecht met basmatirijst en garneer met wat kervelpluksels.

Smakelijk!

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Volg ASC en MSC op social media

ASC

Facebook  Twitter

MSC

Facebook  Twitter  Instagram

Recepten Bewuste Visweek

pangasius wok Bewuste Visweek

Recept ASC

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Ontdek meer
Plated tuna melt

Recept MSC

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Ontdek meer

Denk je wel eens na over vis?

Watch video

Bewuste visweek

1:05

Jouw keuze maakt verschil!

Tijdens de Bewuste Visweek willen we je laten weten hoe je duurzame en verantwoorde vis kunt kopen. Dat doe je door voor vis met het ASC- of het MSC-keurmerk te kiezen. Belangrijk, want zo help je mee het leven in zee te behouden. En je draagt bij aan een gezonde toekomst van onze oceanen, meren rivieren. Met een bewuste keuze steun je de vissers en viskwekers die zorgvuldig te werk gaan. 

Leren, begrijpen, delen

Semaine Peche Responsable Journal

Bewuste Viskrant

Na het lezen van deze krant weet je precies wat de issues zijn in het behouden van een gezonde zee en wat verantwoorde aquacultuur bijdraagt aan de toekomst van onze oceanen, meren en rivieren.

Viskrant
Bewuste Visweek Visquiz BE-FR

Welke vis ben jij

Maak deze persoonlijkheidstest en kom erachter op welke vis jij het meeste lijkt. Deel de uitslag op social media via #BewusteVisweek en #PêcheResponsable!

Visquiz
pangasius wok Bewuste Visweek

Recept

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Lees verder

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de zesde keer dat we de Bewuste Visweek organiseren. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetailisten, A-merken, restaurants en foodketens. De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan. Bij hen zul je de Bewuste Visweek zeker terug zien! Doe jij ook mee? #bewustevisweek
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}