Skip to main content

Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is ons doel. En jij kan ons daarbij helpen. Hoe? Door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk.

Tijdens de Bewuste Visweek, van 24 tot en met 30 september, ontdek je bij Belgische supermarkten, in viswinkels en in foodketens hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Bewuste Visweek logo horizontaal

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Ingrediënten

 

Voor 4 personen

4 grote, dikke plakken zuurdesembrood of ander lekker brood
2 blikjes MSC-tonijn in olie, uitgelekt
½ rode ui, fijn gesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijn gehakt
2 rode chilipepers zonder zaadjes, fijn gehakt
220 g mayonaise
2 el boter
200 g geraspte kaas
zout en zwarte peper

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de grill-stand, 200 ºC. Meng tonijn, rode ui, chilipeper, selderij, mayonaise, zout en peper door elkaar. Bestrijk het brood aan beide kanten met boter en grill tot er grillstrepen op zitten. Smeer het tonijnmengsel op het brood en bestrooi met kaas. Leg het brood op een bakplaat onder de grill en bak tot de kaas goudbruin is. Dien warm op.

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Volg #bewustevisweek op social media

ASC

Facebook  Twitter

MSC

Facebook  Twitter  Instagram

Recepten Bewuste Visweek

Recept ASC

Recept ASC

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Recept MSC

Recept MSC

Duurzaam broodje tonijnsalade met gesmolten kaas

Denk je wel eens na over vis?

Bewuste visweek

Bewuste visweek

Jouw keuze maakt verschil!

Tijdens de Bewuste Visweek willen we je laten weten hoe je duurzame en verantwoorde vis kunt kopen. Dat doe je door voor vis met het ASC- of het MSC-keurmerk te kiezen. Belangrijk, want zo help je mee het leven in zee te behouden. En je draagt bij aan een gezonde toekomst van onze oceanen, meren rivieren. Met een bewuste keuze steun je de vissers en viskwekers die zorgvuldig te werk gaan. 

Kies blauw of groen

Als er MSC op de verpakking staat, dan weet je zeker dat de vis duurzaam gevangen is. MSC (Marine Stewardship Council) heeft als doel: overbevissing tegengaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee. Vis met het ASC-keurmerk (Aquaculture Stewardship Council) komt uit kwekerijen die hun invloed op natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met omwonenden.

Leren, begrijpen, delen

Bewuste Viskrant

Bewuste Viskrant

Na het lezen van deze krant weet je precies wat de issues zijn in het behouden van een gezonde zee en wat verantwoorde aquacultuur bijdraagt aan de toekomst van onze oceanen, meren en rivieren.

Welke vis ben jij

Welke vis ben jij

Maak deze persoonlijkheidstest en kom erachter op welke vis jij het meeste lijkt. Deel de uitslag op social media via #BewusteVisweek en #PêcheResponsable!

Recept

Recept

Pangasius wok met kruidenkaas en groentjes

Samen sterk

De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Dit is de zesde keer dat we de Bewuste Visweek organiseren. We doen dat samen met supermarkten, visleveranciers, visdetailisten, A-merken, restaurants en foodketens. De bedrijven en organisaties die je hier ziet zijn de hoofdrolspelers in het streven naar transitie en duurzame ontwikkeling. Ze leiden hun personeel op over bewuste vis en laten klanten weten waar ze voor staan. Bij hen zul je de Bewuste Visweek zeker terug zien! Doe jij ook mee? #bewustevisweek