Ga voor certificering! Restaurants — Marine Stewardship Council
Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Ga voor certificering Ga voor certificering! Restaurants

Ga voor certificering! Restaurants

In een markt die steeds meer om bewijzen vraagt als het om duurzaamheid gaat, is het gebruik van het MSC-keurmerk op het menu van uw restaurant een prachtige manier om uw gasten te laten zien hoe serieus u duurzame visserij neemt.

Misschien koopt u zelfs al MSC gecertificeerde vis, schaal- of schelpdieren van uw leverancier. In dat geval is het MSC-keurmerk de ideale manier om gecertificeerd duurzame vis en de keuze hiervoor te promoten.

Waarom zou uw restaurant gecertificeerd moeten worden?

MSC certificering geeft verschillende voordelen aan verschillende ondernemingen. Zoek de voordelen uit die certificering voor uw restaurant kan hebben.

 lsnl

Wat betekent het MSC-keurmerk?

Kom erachter waarom het MSC-keurmerk op uw menu een goede indicator is voor duurzaam gevangen vis, schaal-  en schelpdieren.

 

Zet het ecolabel op uw menukaart in 3 stappen

Om het MSC-keurmerk op de menukaart te mogen gebruiken, dient u gecertificeerd te zijn volgens de MSC ‘Chain of Custody’ standaard voor traceerbaarheid. Hier leest u alles over hoe u dit aanpakt en hoe u aanzienlijke besparingen op uw certificering kunt realiseren.

MSC keurmerk op het menu AndrewTraining video's: MSC-keurmerk op het menu

Deze stap voor stap videoserie legt elke stap uit in het certificeringsproces. Chefs en cateraars die in MSC gecertificeerde organisaties werken leggen uit wat de voordelen van MSC zijn.

 

OLA website on laptopNeem contact op met een MSC groepsmanager in Nederland!

Als u een onafhankelijk restaurant bent in Nederland dan kunt u zich aansluiten bij een groepscertificaat via een externe groepsmanager.

Kristofor Longren - Eigenaar van Bamboo Sushi, USAWat zeggen restaurants over hun MSC certificering?

Over de hele wereld zijn er restaurants die al MSC gecertificeerd zijn. Lees hier hoe zij hun certificering hebben ervaren en welke voordelen zij met het MSC certificaat hebben behaald.

Hoeveel kost de certificering?

Hoeveel kost MSC certificering voor restaurants volgens de traditionele methode met bedrijfsbezoek? Hoe duur is een groepscertificering? En hoe duur is de On Line Assessment (OLA) in Nederland?

 

Case studies

Kom te weten hoe andere restaurants gecertificeerd werden, inclusief hun top tips om de certificering makkelijk te laten verlopen.

 

 

 

Document acties