Wat is de herkomst van duurzame vis?

Pepijn Lanen, bij ons beter bekend onder de naam ‘Faberyayo’ van de Jeugd Van Tegenwoordig, vertelt het verhaal over duurzame MSC vis.

Via het MSC keurmerk weet je dat de vis die jou beloofd is, de vis is die jou beloofd is. Dat is de boodschap van onze nieuwste campagne over traceerbaarheid. Pepijn Lanen heeft het verhaal over de reis van duurzame kabeljauw geschreven en ingesproken, Merel Corduwener en Rens Wegerif hebben het visueel gemaakt.

Het traceren van vis is belangrijk voor het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen, en één van de belangrijkste pijlers waardoor MSC de duurzaamheid van vis kan garanderen.

YouTube

Watch video

‘Faberyayo’ van de Jeugd Van Tegenwoordig, vertelt het verhaal over duurzame MSC vis

1:00

Er zitten heel wat interessante personen in de visketen. Hun inzet maakt het MSC programma mogelijk; alleen als vissers, verwerkers én verkopers van vis zich aan de afspraken houden, kunnen we met z'n allen de oceaan beschermen en de visstand op peil houden. 

Neem bijvoorbeeld de duurzame weg van een kabeljauw naar een consument zoals in de animatievideo. Om ons programma uit te leggen, schetsen we een aantal personen die hebben bijgedragen aan het stukje vis op je bord. Te beginnen bij de kabeljauw zelf.

Laten we eens gaan kijken naar alle stappen:

Graphic alle stappen in de visketen

Ontdek meer

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wat betekent het blauwe MSC-keurmerk?

Wild, traceerbaar en duurzaam: het keurmerk met de blauwe vis wordt enkel toegekend aan wilde vis-, schaal- en schelpdierproducten van visserijen die volgens de MSC-Standaard, een wetenschappelijke maatstaf voor duurzame visserij, zijn gecertificeerd.

Ontdek meer
Onze collectieve benadering

Onze collectieve benadering

We willen allemaal dat onze oceanen in de toekomst gezond zijn. Met de MSC-aanpak kan iedereen een rol spelen in deze toekomst en tegelijk ook daadwerkelijk genieten van vis-, schaal- en schelpdieren.

Ontdek meer
Betere visserijprestaties

Betere visserijprestaties

Goed visserijbeheer is de basis voor duurzame visserij.

Ontdek meer
  • '{{item.Image.Title}}', {{item.Image.Artist}}, {{item.Image.Description}}