Skip to main content

Als u vis-, schaal- en schelpdierproducten met het blauwe MSC-keurmerk ziet, kunt u erop vertrouwen dat deze afkomstig zijn van een duurzame visserij die voldoet aan de MSC-visserijstandaard. Organisaties die deze producten verhandelen, voldoen aan onze traceerbaarheidsstandaard.

De MSC-standaarden voldoen aan de internationale ‘best practice’-richtlijnen voor certificering en duurzaamheidskeurmerken. MSC ontwikkelt deze standaarden in samenspraak met de vissector, wetenschappers, natuurbeschermers, overheden en andere belanghebbende partijen.

Onze Standaarden

De MSC visserijstandaard

De MSC visserijstandaard

De visserijstandaard beoordeelt of een visserij duurzaam én goed beheerd is. Duurzaam gevangen vis is herkenbaar aan het blauwe MSC-keurmerk.

De MSC traceerbaarheid standaard

De MSC traceerbaarheid standaard

De MSC traceerbaarheidsstandaard garandeert dat vis met het MSC-keurmerk herleid kan worden naar een duurzame, gecertificeerde visserij. MSC-gecertificeerde vis blijft, in de hele keten van oceaan tot bord, continu gescheiden van niet-gecertificeerde vis.

Zeewierstandaard

Zeewierstandaard

ASC en MSC beheren samen een Zeewierstandaard. Deze beschrijft hoe milieuvriendelijke, duurzame en maatschappelijk verantwoorde productie van zeewier er uit ziet. De standaard is van toepassing op alle activiteiten op het gebied van gekweekt en in het wild groeiend zeewier, wereldwijd.